Védőgázas csomagolás

A oxidációra érzékeny élelmiszereket (például pörkölt mogyorót, chips-et, stb) nitrogén alatt csomagolva a termék friss íze lényegesen hosszabb ideig megmarad, nem avasodik. A terméket így hosszabb ideig lehet tárolni, akár a boltokban, akár a fogyasztónál.

A hosszabb eltarthatóság és az termék eredeti minőségének megőrzése érdekében az élelmiszerek csomagolásában egyre fontosabb teret kap a védőgáz alkalmazása. A védőgáz lehet nitrogén, vagy nitrogén-széndioxid gázkeverék. A nitrogén generátor gazdaságos és kényelmes útja a nitrogén gáz biztosításának, mind a tiszta nitrogén alkalmazása esetén, mind helyszíni gázkeverő használatával a nitrogén-széndioxid keverék használatakor.

Természetesen, megfelelő csomagolóanyag szükséges a védőgáz használatakor, különösen, ha a termék hosszú szavatossági idővel rendelkezik. Ma már a többrétegű, metallizált réteget is tartalmazó fóliák segítségével a csomagoláson belüli gázteret akár évekre is biztonságosan védeni lehet a környezeti levegő oxigéntartalmától.

A nitrogén-széndioxid keverék leggyakoribb alkalmazása a húskészítmények csomagolása. A tiszta nitrogént olajos magvak, kávé, snack élelmiszerek csomagolásánál alkalmazzák.

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060