2011. március

Vezető hazai élelmiszeripari vállalat továbbfejleszti nitrogén előállító kapacitását

A Mogyi Kft fő tevékenysége mogyoró és más olajos magvak pörkölése, csomagolása - s ezen területen vezető pozíciót tudhatnak be nemcsak Magyarországon, de egész Közép-Európában. A számos csomagológép szinte másodpercenként "lő ki" egy-egy zacskó pörkölt mogyorót vagy pisztáciát.
A Mogyi Kft új nitrogén generátora
A Mogyi termékei messzire eljutnak: termékeiket több, mint 16 országba exportálják. A termékek hosszú eltarthatósága alapvető ilyen piaci jelenlét mellett: a termék frissességét meg kell őrizni a hosszú logisztikai láncban.

A frissesség megőrzése érdekében számos terméket úgy csomagolnak, hogy a zacskóban levő levegőt nitrogénre cserélik. Így a termék nem avasodik, az íz- és aromaanyagok nem oxidálódnak.

Mogyi 2003-ig folyékony nitrogén tartályból kapta a csomagoláshoz szükséges nitrogén gázt. Ekkor a Kft a nitrogén generátorok által biztosított kedvezőbb költségek miatt, és a helyszíni védőgáz biztosítás kényelme miatt ABH nitrogén generátort szerzett be, s ettől kezdve a mai napig nitrogén generátor biztosítja a nitrogén ellátást.

A termelés volumene folyamatos növekedése miatt a nitrogén felhasználás is dinamikusan növekedett.
Így a Mogyi Kft 2005-ben majd 2008-ban is kérte a nitrogén generátor kapacitásának növelését, hogy lépést tudjon tartani a nitrogén ellátás a termelés gázigényével: ez a berendezés ma már többszörösét adja le eredeti kapacitásának.

Legutóbb a Mogyi Kft egy további telephelyére, Bajára szállítottunk nitrogén generátort: egyes, nitrogén védőgázas csomagolást igénylő termékek termelése ide került át. A generátorok megbízhatósága, a nitrogén kedvező költségszintje ekkorra már gyakorlatban bizonyított ténnyé vált.

Az új nitrogén generátor 40 m3/óra élelmiszeripari minőségű nitrogént biztosít pörkölt olajos magvak védőgázas csomagolásához.

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060