2011. április

Az egri borvidék  legnagyobb borászata beszerezte második nitrogén generátorát

Az Ostoros-Novaj Bor ZRt, az egri borvidék legnagyobb borászata először 2010-ben döntött úgy, hogy a borászati technológiában a palackozott nitrogén alkalmazásáról nitrogén generátorra vált át.

Ekkor a vállalat palackozó üzemét szerelték fel nitrogén generátorral. A berendezés üzembe helyezése nehézség nélkül megtörtént, s ezt követően a palackozó teljes nitrogén igényét a nitrogén generátor szolgálta ki. A palackozás során a bor töltésekor oxigén oldódhat a borba, s ez a bor minőségének romlásához vezethet.

A nitrogén generátor probléma mentesen, kezelési vagy karbantartási feladatok nélkül folyamatosan biztosította a kívánt gázt.

A kedvező tapasztalatok alapján a cég vezetése úgy döntött, a cég másik telephelyén, a borászati üzemben is bevezetik a bor nitrogénes védelmét. Ehhez már nem palackos nitrogénnel kezdtek hozzá, hanem még egy nitrogén generátor beszerzése mellett döntöttek.  A nitrogén generátor által előállított gázt csőrendszer viszi el a bor tartályokhooz, s egyes, nitrogént használó berendezésekhez.

Magyarországon az AB Hungária Kft nitrogén generátorai a borászati szektorban 2001 óta kerülnek felhasználásra. Ma már a legnagyobb forgalmú borászatok több, mint felében ilyen berendezések látják el védőgázzal az üzemeket.

A fenti nitrogén generátor 10 m3 nitrogént biztosít a borászat számára óránként. Ha szükséges, a nitrogén fogyasztás növekedése esetén a berendezés 20, vagy 30 m3/óra kapacitásúra bővíthető.

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060