A nitrogén generátorok és az oxigén generátorok automatikus működésű berendezések, amelyek sűrített levegőből állítják elő a kívánt gázt.

Jellemzők:

Az alapanyag mindig rendelkezésre áll: a nitrogén vagy oxigén gáz alapanyag a környezeti levegő, amelyet egy hagyományos kompresszorral sűrítünk a kívánt nyomásra.
Kényelmes, automatikus üzemmenet: nincs szükség gáz beszerzésére, szállítására, készletezésére. A generátor folyamatosan termeli a nitrogén vagy oxigén gázt. A működtetéshez nincs szükség semmilyen speciális szakismeretre.
Jobb munkabiztonság: nem kell nagynyomású palackokkal dolgozni vagy folyékony nitrogén tartályt elhelyezni, így ezen veszélyforrások elkerülhetők.
Hosszú élettartam: a generátorok robosztus kialakítású berendezések, mozgó alkatrészt nem tartalmaznak. Emiatt nem szerviz-igényesek, karbantartásuk a sűrített levegő szűrők betéteinek cseréjére korlátozódik.
Kedvező költség: a helyszínen előállított gáz lényegesen kedvezőbb költségű, mint a külső szállítótól vásárolt gáz. A berendezések  megtérülése gyors.
Moduláris felépítés: a berendezések bővíthetőek, moduláris felépítésüknek köszönhetően. Így, ha a későbbiekben megnövekszik a nitrogén felhasználás, kedvező beruházási költségek mellett elérhető nagyobb kapacitás.

Bővülő erőforrások - javuló minőség

A helyszíni gázgenerátorok alkalmazásának egy váratlan következményét figyeltük meg. A generátor beszerzését követően, mivel az előállított nitrogén vagy oxigén gáz költsége az azt megelőzőnek töredékére csökkent, a gázt egyre több alkalmazásban kezdték el használni - nemcsak ott, ahol a technológiában mindenképp szükséges volt.

Ez különösen nitrogén védőgáz esetén volt megfigyelhető. A védőgáz szélesebb körű alkalmazása gyakran minőség javulást eredményezett. Így számos helyen szükség volt a generátor kapacitásának bővítésére, az összes védőgáz igény kiszolgálása érdekében. Előfordult, hogy 7-8 év alatt egy felhasználó  négy egymást követő alkalommal kért kapacitás bővítést, a védőgáz egyre szélesebb körű használata miatt.

Hélium visszanyerő rendszerek

A levegő gázainak szeparálására alkalmazott technológiára támaszkodva kifejlesztettünk hélium gáz visszanyerésére alkalmas rendszereket. Ezen berendezések ipari felhasználóknál lehetővé teszik a használt hélium gáz újra felhasználását.

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060