Nitrogén generátor alkalmazások

Az alábbiakban - a teljesség igénye nélkül - pár tipikus alkalmazást ismertetünk, ahol nitrogén generátoraink biztosítják a nitrogén gázt.

Borászatok

Borászatok A borkészítés teljes folyamata során nitrogén gáz segítségével megakadályozható a borok oxidációja. Így a reduktív borkészítés folyamán a gyümölcsös ízek megmaradnak a borban.

Cikk folytatása: Borászatok

Inertizálás

InertizálásA vegyiparban, olajiparban, s egyéb, tűzveszélyes anyagokkal foglalkozó folyamatokban a balesetek ekerülésére gyakran alkalmaznak nitrogén gázt a tűzveszélyes terek inertizálására.

Cikk folytatása: Inertizálás

Növényolaj gyártás

Növényolaj gyártás A növényolajok gyártása során az olaj minősége jelentősen javítható, ha a levegő nem érintkezik a technológiában több ponton is jelen levő forró olajjal. A levegő kizárására legegyszerűbb és egyben legkedvezőbb költségű a helyszíni nitrogén generátor által előállított nitrogén.

Cikk folytatása: Növényolaj gyártás

Gyümölcsök tárolása

Gyümölcsök tárolásaA gyümölcsök eltarthatósága a hűtőházak atmoszférájának megvátoztatásával megnövelhető. A legmodernebb technológia az ULO (Ultra Low Oxygen) eljárás, ahol a gyümölcsöt 1-2 % oxigént tartalmazó légkörben hűtve tárolják. Ehhez folyamatosan, nagyobb mennyiségben szükséges nitrogén.

Cikk folytatása: Gyümölcsök tárolása

Védőgázas csomagolás

Védőgázas csomagolás A oxidációra érzékeny élelmiszereket (például pörkölt mogyorót, chips-et, stb) nitrogén alatt csomagolva a termék friss íze lényegesen hosszabb ideig megmarad, nem avasodik. A terméket így hosszabb ideig lehet tárolni, akár a boltokban, akár a fogyasztónál.

Cikk folytatása: Védőgázas csomagolás

Elektronikai ipar

Elektronikai ipar A nyomtatott áramkörök gyártása során és más. forrasztást igénylő folyamatokban a nitrogén atmoszféra lényegesen javítja a forrasztás minőségét. A ma már szinte mindenhol megkövetelt ólommentes forrasztás során a nitrogén védőgáz szükséges a jó minőségű alkatrészek gyártásában.

Cikk folytatása: Elektronikai ipar

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060