Oxigén generátor alkalmazások

Az alábbiakban - a teljesség igénye nélkül - pár tipikus alkalmazást ismertetünk, ahol az oxigén generátorok biztosítják az oxigén gázt.

Olvasztási feladatok

A magas hőmérsékletű lángok előállítása során levegő helyett tiszta oxigén alkalmaznak - így a levegő nitrogén tartalma nem csökkenti a láng hőmérsékletét.
Oxigént használnak például acél, aluminium olvasztására, üveg olvasztására.

Cikk folytatása: Olvasztási feladatok

Egészségügy

Gyógyászati célra hosszú idő óta alkalmazzák az oxigént.  Az elmúlt évtizedekben a betegek házi oxigén ellátását gyakran kisméretű oxigén generátorokkal, "oxigén koncentrátorokkal" oldják meg. Nehezen megközelíthető helyeken (pl. Afrikában) gyakran teljes kórházakat látnak el helyszínen előállított oxigénnel.

Cikk folytatása: Egészségügy

Haltenyésztés

Az intenzív haltenyésztésben az egyik legnehezebb feladat a víz megfelelő oxigén tartalmának biztosítása, mivel a vízben az oxigén oldhatósága alacsony. Ha oxigénhiány lép fel, az igen hamar halpusztuláshoz vezet. A tisztított oxigént jóval könnyebb bejuttatni a vízbe, mint a levegő oxigén tartalmát, így intenzív oxigén ellátás biztosítható.

Cikk folytatása: Haltenyésztés

Hegesztés

Az acetilén-oxigén láng a hegesztés hagyományos módja.  Ott, ahol a hegesztő mindig telephelyen belül dolgozik, az oxigén generátor alkalmazása jelentősen csökkenti a hegesztés alapanyag költségét.

Cikk folytatása: Hegesztés

AB Hungária Kft – Nitrogén és oxigén generátorok fejlesztése - gyártása

Nitrogén és oxigén gázellátás kényelmesen és gazdaságosan

Kapcsolat

  • Székhely:1149 Budapest
    Nagy Lajos király útja 103
    Telephely:1108 Budapest
    Venyige u. 3
  • +(36-1)-470-5060